Leer kinderen bewust ‘Nee’ zeggen tegen roken

Begin niet met roken, de methode is een preventief  boekje voor leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. In eenvoudige taal wordt dit onderwerp op een leuke manier aangekaart. Niets van een belerende toon, maar juist speels, via onder andere puzzels en leuke cartoons, leren kinderen over zaken als verslaving, gedrag en andere aspecten die met roken te maken hebben.

  • Begin Niet Met Roken (de methode) 
  • Auteur: Jozef van der Putten
  • Aantal pagina's:78; 
  • Prijs: € 10,00
  • Van ieder verkocht boekje gaat € 3,- naar kidsrights.
  • Ook te koop bij Bolcom

 

bestellen 

Nicotine, een stof die voorkomt in tabak, werkt snel en verslavend. Dit betekent dat je na enkele sigaretten meest al al een roker bent. Het overkomt je simpelweg. Veel rokers zijn op deze manier begonnen en hebben de rest van hun leven last van de nadelen van het roken. Eigenlijk zijn ze ‘onbewust’ begonnen.

Bijna alle mensen die roken, willen hiermee stoppen. Als beginnende rokers realiseerden zij zich nooit dat stoppen zo moeilijk zou zijn. Dit boekje (14 x 18 cm) is bedoeld om jongeren ervan te weerhouden om te beginnen met roken. Uitgelegd wordt hoe een verslaving werkt. De voordelen van roken worden ontkracht en er is aandacht voor de nare gevolgen van deze gewoonte. Ook de valkuilen waar veel beginnende rokers intrappen, worden behandeld. Ieder hoofdstuk wordt vooraf gegaan met een leuke cartoon. 

Cartoons

http://picasion.com/

BNMR_Poster

www.rookvrijegeneratie.nl

 Het raadsel van groep 8